Amputatie of aanlegstoornis arm of been

Amputatie of aanlegstoornis arm of been

Wanneer je arm of been vanaf de geboorte anders is aangelegd, of wanneer je door een ongeval of ziekte een deel van je arm/been kwijtraakt, kan behandeling binnen de revalidatie je helpen om (weer) zo zelfstandig mogelijk te zijn of worden. Binnen Merem hebben wij veel kennis over en ervaring met revalidatie bij kinderen met deze aandoeningen. Ook werken wij nauw samen met ervaren prothesemakers die betrokken worden bij je revalidatie, als dat nodig is.

Symptomen amputatie of aanlegstoornis

Na een amputatie zijn veel dagelijkse handelingen niet meer vanzelfsprekend. Denk aan jezelf verzorgen, naar het toilet gaan, je eigen huis betreden, het huishouden doen, hobby’s uitvoeren, werken en sporten.

 

Een amputatie is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Behalve dat je na de amputatie met een ledemaat minder -en indien mogelijk, met een prothese- moet leren functioneren, is er ook ruimte nodig om het verlies te verwerken en te leren omgaan met de nieuwe situatie.

 

Ook kunt je last hebben van pijn in het geamputeerde gedeelte (fantoompijn) of in het resterende gedeelte van de arm of het been (stomppijn).

Wanneer kun je bij ons terecht?

Wanneer je door een arts naar ons verwezen bent, beoordeelt de kinderrevalidatiearts of alle benodigde en relevante informatie aan ons verzonden is.

In principe wordt er binnen 2 weken contact opgenomen met jou en/of je ouders, voor het inplannen van een afspraak voor een eerste bezoek aan de kinderrevalidatiearts. Je ouders/verzorgers worden hierbij ook uitgenodigd. Bij behandeling van kinderen en/of jongeren vinden wij het namelijk erg belangrijk dat de ouders/verzorgers actief en positief betrokken zijn bij deze behandeling. 

Behandeling 

Revalidatie bij amputatie of aanlegstoornis van arm of been is erop gericht om jou (weer) zo zelfstandig mogelijk te laten opgroeien en leven. Inzet van therapie, oefening en hulpmiddelen, een prothese zijn hierbij belangrijk. Ook uitleg over de aandoening, de prognose en begeleiding bij het omgaan met deze aandoening is een belangrijk onderdeel van onze behandeling.

Locaties 

Wij helpen je (kind) graag op onze locatie in Hilversum, Almere of Lelystad.

 

 

 

 

 

 

 

4 stappen revalidatie bij Merem

Vastberaden om iedereen die bij ons komt succesvol te laten revalideren, brengen we je (kind) stap voor stap dichter bij het doel. Bij ons voel je je gezien, gehoord en begrepen.

  1. Verwijzing

    Vraag specifiek bij de arts naar een verwijzing voor Merem Medische Revalidatie.

  2. Kom kennismaken

    We kijken en luisteren naar je (kind). Samen beslissen we wat de beste manier vooruit is.

  3. Bij ons revalideren

    Met een persoonlijk zorgplan, opgesteld samen met een team van specialisten. Alles om het doel te behalen.

  4. Thuis verder

    We delen onze kennis en expertise graag met onze revalidatiepartners bij jou in de buurt en zorgen zo voor een soepele overgang naar huis.

Ons team

Drs. R. van Delft
Drs. R. van Delft
Kinderrevalidatiearts
Drs. K. Folmer
Drs. K. Folmer
Kinderrevalidatiearts

Wachttijden kinderen - revalidatie

  Hilversum Almere Lelystad
Wachtijden zijn in weken
Eerste bezoek revalidatiearts Hilversum 7 Almere 6 Lelystad 7
Observatie Hilversum 3 Almere 7 Lelystad 6
Poliklinische behandeling Hilversum 3 Almere 5 Lelystad 3
Opname kliniek Hilversum n.v.t. Almere n.v.t. Lelystad n.v.t.

Driemaandelijks gerealiseerde gemiddelde wachttijden per 1 december 2024

 

Patiënten waarderen ons met een 9,2 op Zorgkaart Nederland!
Patiënten waarderen ons met een 9,2 op Zorgkaart Nederland!