Ch­ron­isc­he ­pij­n & ver­moe­idh­eid

Ch­ron­isc­he ­pij­n & ver­moe­idh­eid

Als je door lang bestaande pijn of vermoeidheid niet meer kunt leven zoals je dat gewend was, kan revalidatie je verder helpen. Oók als er geen directe oorzaak voor de pijn of vermoeidheid te vinden is en andere behandelingen niet helpen. 

Symptomen chronische pijn & vermoeidheid

Lang bestaande pijnklachten van houdings- of bewegingsapparaat

Normaal gesproken geeft je lichaam je een waarschuwing met pijn. Zo zorgt pijn er bijvoorbeeld voor dat je niet gaat lopen, wanneer je je enkel verstuikt hebt. Maar wanneer de pijn blijft bestaan, terwijl jouw enkel al is hersteld, kan er sprake zijn van sensitisatie (overgevoeligheid) van het lichaam of het pijnsysteem. Hierbij zijn lichamelijke, psychologische en omgevingsfactoren vaak van grote invloed. Het uitgangspunt van onze behandeling is dat we deze factoren positief beïnvloeden.

 

Lang bestaande vermoeidheidsklachten

Onverklaarbare lang bestaande vermoeidheidsklachten (ook wel: chronisch vermoeidheidssyndroom) die niet verbeteren door rust of slapen, kunnen jou heel erg belemmeren in je dagelijks leven. Ook hierbij zijn lichamelijke, psychologische en omgevingsfactoren vaak van grote invloed. Deze factoren positief beïnvloeden vormt het uitgangspunt voor onze behandeling.

Wanneer kun je bij ons terecht? 

Zodra je door een arts naar ons verwezen bent, beoordeelt de kinderrevalidatiearts of we alle relevante informatie hebben gekregen. Bij vragen of twijfel over de juistheid van de verwijzing, neemt de kinderrevalidatiearts eventueel contact op met de verwijzend arts.

 

Als de verwijzing juist en passend lijkt, maken we een afspraak voor een eerste bezoek aan de kinderrevalidatiearts. Je ouders/verzorgers worden hierbij ook uitgenodigd. Bij behandeling van kinderen en/of jongeren vinden wij het namelijk erg belangrijk dat ouder(s) actief en positief betrokken zijn bij de behandeling.

 

De kinderrevalidatiearts maakt, op basis van de aangeleverde informatie, jouw verhaal, het lichamelijk onderzoek én uitleg over onze behandelvisie en -wijze, een inschatting of onze revalidatiebehandeling bij jou zou kunnen passen. Als dit het geval lijkt te zijn, wordt een intake gepland bij diverse teamleden.

 

Daarna beslissen we over het wel of niet starten van een behandeling en stemmen we de planning daarvan af. 

Behandeling lang bestaande klachten?

We werken bij Merem Medische Revalidatie volgens het biopsychosociaal model. We gaan ervan uit dat biologische -lichamelijke- factoren een rol spelen. Maar ook psychologische, dus hoe jij bent als mens. En sociale factoren, dus hoe jij met anderen omgaat of anderen met jou omgaan. Deze factoren hebben allemaal met elkaar, met jou en jouw klachten te maken. De revalidatie is erop gericht dat je deze factoren positief gaat veranderen, zodat je je leven weer kan oppakken. Het doel is dat je weer volledig en normaal meedoet aan het dagelijkse leven, thuis en op school.

Locaties 

Wij helpen je (kind) graag op onze locatie in HilversumAlmere of Lelystad. Als de situatie zeer complex is, kan het zijn dat intensieve semi-klinische revalidatiebehandeling geïndiceerd is. Hiervoor kun je op onze locatie in Hilversum terecht.

 

4 stappen revalidatie bij Merem

Vastberaden om iedereen die bij ons komt succesvol te laten revalideren, brengen we je (kind) stap voor stap dichter bij het doel. Bij ons voel je je gezien, gehoord en begrepen.

  1. Verwijzing

    Vraag specifiek bij de arts naar een verwijzing voor Merem Medische Revalidatie.

  2. Kom kennismaken

    We kijken en luisteren naar je (kind). Samen beslissen we wat de beste manier vooruit is.

  3. Bij ons revalideren

    Met een persoonlijk zorgplan, opgesteld samen met een team van specialisten. Alles om het doel te behalen.

  4. Thuis verder

    We delen onze kennis en expertise graag met onze revalidatiepartners bij jou in de buurt en zorgen zo voor een soepele overgang naar huis.

Ons team

Drs. R. van Delft
Drs. R. van Delft
Kinderrevalidatiearts
Drs. K. Folmer
Drs. K. Folmer
Kinderrevalidatiearts
Drs. D. Kranendonk
Drs. D. Kranendonk
Kinderrevalidatiearts
Drs. E. Stegeman
Drs. E. Stegeman
Kinderrevalidatiearts
Drs. S. te Winkel
Drs. S. te Winkel
Kinderrevalidatiearts
Patiënten waarderen ons met een 9,2 op Zorgkaart Nederland!
Patiënten waarderen ons met een 9,2 op Zorgkaart Nederland!

Wachttijden kinderen - revalidatie

  Hilversum Almere Lelystad
Wachtijden zijn in weken
Eerste bezoek revalidatiearts Hilversum 7 Almere 6 Lelystad 7
Observatie Hilversum 3 Almere 7 Lelystad 6
Poliklinische behandeling Hilversum 3 Almere 5 Lelystad 3
Opname kliniek Hilversum n.v.t. Almere n.v.t. Lelystad n.v.t.

Driemaandelijks gerealiseerde gemiddelde wachttijden per 1 december 2024

 

Merem verhalen: wat was de uitdaging en hoe ziet de vooruitgang eruit?
Merem verhalen: wat was de uitdaging en hoe ziet de vooruitgang eruit?